Malzemeler
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı kanola yağı(ya da zeytin yağı)
- 2 tatlı kaşığı soya sosu
- 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 4 adet tavuk filetosu
Yemek Tarifi
- 1
- Limon suyu, soya sosu, yağ ve toz kırmızı biberi iyice karıştırın.
- 2
- Tavuk parçalarının üzerine bu karışımı sürün ve buzdolabında 15 dakika zeytinyağlı salamurada dinlendirin.
- 3
- Izgarayı yüksek ısıya ayarlayıp önceden ısıtın.
- 4
- Her tavuk etini şişe geçirin.
- 5
- Tavukların her iki tarafını da 3'er dakika pembeliği kaybolana kadar kızartın.
- 6
- Üzerlerine baharatlı sosu döküp servis edin.
Besin Değerleri
- Bir servis için;
- Kalori:184
- Karbonhidrat:4g
- Yağ:8g
- Doymuş yağ:2g
- Protein:20g
- Kolesterol:49mg
- Potasyum:32mg
- Sodyum:330mg
0 Comments:
Yorum Gönder