Rutin bir fıtness yada plates diğer antreman çeşitlerinden sıkılanlar için vucudunuzun her yerinde sporu hissetmek istiyorsanız crossfit size göre olabilir.2000 li yılların başında dünyaya yayılan ve değişik antreman metodlarına sahip olan CrossFit Antremanlarını uygulamak tam size göre aşağıda Greg Glassman tarafından yürürlüğe konan antremanları ele aldık.
Glassman Crossfit uygulamasını şu cümlelerle tanımlıyor;
Et-sebze, fındık-fıstık ve diğerleri, biraz meyve ve azıcık da nişastalı yiyeceklerden tüketin. Şekerden uzak durun.
Aldığınız besinler genel olarak kilo almaya potansiyelinizi arıtan değil, yaptığınız egzersizleri destekleyecek türde olsun. Başlıca halter egzersizlerini yaparken, jimnastiğin temelleri olan barfiks, şınav, mekik, ipe tırmanma, takla, amuda kalkarak şınav gibi hareketlerde de ustalaşın.
Mümkün olduğunca tempolu ve sınırları zorlayıcı şekilde bisiklete binin, koşun, yüzün, kürek çekin. Haftanın beş-altı günü tüm bunları farklı versiyonlarla egzersizlerinize dahil edin. Rutin düşmandır.
Çalışmalarınızı yoğun ve kısa süreli olsun. Sürekli yeni sporları öğrenin ve yapın.
Crossfit antremanları farklı eğzersizleri birleştirerek dnlenme aralıkları cok kısa olan bir dinamik antreman metodudur.Türkiye’de gitgide moda olmaya başladı bir çok spor salonlarının reklam afişlerinde crossfit diye yazarlar fakat antrenörleri bilgi ve beceri sahibi değildirler. Daha cok bu işin babası niteliğinde olan ABD dir. Yani Türkiyede bu işi gerçek anlamı ile yapan nadir insanlar vardır. Bu sistem sporcularına kendi beden gücüne dayanaraktan dayanıklılık, güç, esneklik, çeviklik, denge, koordinasyon, isabet, kuvvet ve hız nitelikleri eş zamanlı olarak geliştirilmeye çalışılıyor.
İp atlama, barfiks, squat ve amuda kalkmanın aynı programda birleştiğini düşünün! İşte ideal bir CrossFit antremanı. Eğer bu heyecan verici deneyim sizin de ilginizi çektiyse, Hemen başlamanızı öneririz.
Not: CrossFit antremanlarının genellikle orta ve üst düzey antremanlar olduğunu ve profosyonel destek alınmadan uygulanacak egzersizlerin ciddi sakatlık ve yaralanmalara sebep olabileceğini de hatırlatalım.
0 Comments:
Yorum Gönder