Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

KARATAY DİYETİ NEDİR KARATAY DİYETİNİN FAYDASI VARMIDIR

Karatay diyeti nedir?Karatay diyeti Dr. Canan Karatay tarafından kendisinin değimiyle çok uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve deneyimlerinin sonucunda ortaya çıkmış ve işin özünde günümüz diyet anlayışının nerdeyse tamamen dışında oluşturulmuş bir diyet anlayışı.
Örneklendirmek gerekirse Karatay diyetinde yumurtanın yasaklanması diye birşey yok veyahutta vücuda nekadar fazla yağ alınırsa okadar fazla kilo alırsınız diye bir anlayışada yer yok mesela.
İşin aslı Karatay diyeti nin iddaa sı ; diyet anlamında bugüne kadar doğru bildiğimiz birçok şeyin aslında koca birer yanlışlar bütünü olduğu ve eğer bu yanlışların gerektiği şekilde düzeltilmesi halinde kolaylıkla zayıflanabileceği gerçeğidir.(olurmu olur yanii ))

Kendisini çalışmalarından dolayı kutluyoruz nediyelim.

İşte Örnek Karatay Diyeti Mönüsü


PAZARTESİ


Kahvaltı (08.00-09.00)

2 tane yumurta (Suda haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağlı peynirli omlet de yapabilirsiniz.)

8-10 adet tuzu alınmış yeşil yveya siyah zeytin

Bir avuç içi kadar beyaz peynir, 4-5 adet günkurusu kayısı,

Şekersiz bitki çayı, su veya meyve çayı

Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynir ile birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)

Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye

Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.

Bir su bardağı tuzsuz ayran. Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı veya su

Ara öğün (şart değil) (15.00)

Yarım su bardağı kadar ceviz

Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay veya taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)

Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

SALI


Kahvaltı (08.00-09.00)

Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı veya zeytinyağı ile omlet ya da menemen de yapılabilir)

8-10 adet tuzsuz zeytin, Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet çarliston yeşilbiber

5-6 adet minik domates

Şekersiz çay ya da sütBir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)

Yarım su bardağı kadar ceviz Bol su ya da yeşil çay

Öğle yemeği (13.00-14.00)

Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeği

Lahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)

Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt

Ara öğün (şart değil) (15.00)

Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesi

Bir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)

Şekersiz çay veya bir fincan Türk kahvesi, (Nescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak)

Akşam yemeği (18.00-19.00)

Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir), Bir tabak pilaki

Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)

İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

ÇARŞAMBA

Kahvaltı (08.00-09.00)

Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)

Bir avuç içi kadar beyaz peynir, 2-3 adet tatlı kırmızıbiber

Yeşil çay ya da sevilen bitki çayı

Bir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)

Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)

Bol su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (13.00-14.00)

Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye

3-4 adet ızgara köfte, 1 kase yoğurt,

Turp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)

Bol su veya ayran

Ara öğün (şart değil) (15.00)

Bir elma ya da armut1 kase yoğurt

Akşam yemeği (18.00-19.00)

3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara.

Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze bakla

Mevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

PERŞEMBE

Kahvaltı (08.00-09.00)

İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet

8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir

1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalık

Taze maydanoz ve kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı

Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir.

Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)

Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)

Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolası

Bir tabak zeytinyağlı pırasa 5-6 adet minik domates

Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

Bol su

Ara öğün (şart değil) (15.00)

Bir ufak portakal veya mevsim meyvesi

Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

Akşam yemeği (18.00-19.00)

Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve roka

Buğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatası

Bir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya

CUMA

Kahvaltı (08.00-09.00)

İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet

8-10 adet tuzsuz zeytin

Bir avuç içi kadar peynir

Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalık

Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı

Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)

Bol taze limonlu su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)

Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumak

Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

Bol su ya da ayran

Ara öğün (şart değil) (15.00)

Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)

Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay

Akşam yemeği (18.00-19.00)

3-4 kalem kuzu pirzolası

Mevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)

Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası

CUMARTESİ


Kahvaltı (08.00-09.00)

Pastırmalı yumurta

8-10 adet tuzsuz zeytin

Bir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı

Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı

(Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)

Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)

Bir porsiyon bonfile ızgara

Taze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğan

Yoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı

Bol su veya ayran

Ara öğün (şart değil) (15.00)

Bir ufak boy portakal veya elma

Şekersiz yeşil çay

Akşam yemeği (18.00-19.00)

Balık ızgara

Dilimlenmiş beyaz turp, Bol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)

İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

PAZAR

Kahvaltı (08.00-09.00)

Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurta

Bir avuç içi kadar beyaz peynir

8-10 adet tuzsuz zeytinTatlı kırmızıbiber, domates ve salatalık

Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı

Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)

Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00-13.00)

Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)

Bir adet kuru soğan

Çoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)

Bol su

Ara öğün (şart değil) (15.00)

Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)

Şekersiz çay

Akşam yemeği (18.00-19.00)

Balık ızgaraTaze yeşil soğan, bol roka ve domates

Közlenmiş taze kırmızıbiber

ÖNEMLİ NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00′den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemeli; bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir ve mümkünse yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapılmalı
Share

0 Comments:

Yorum Gönder