Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Halk Fırkası Nasıl Yurt Geneline Yayıldı? İşte Asıl Gerçek? Neler Yaptılar?


Anasayfa > Site Haritası > Tarih NotlarıBayram Hoca Tarih Notları > Atatürk Dönemi İç Politika Gelişmeleri > Halk Fırkası Nasıl Yurt Geneline Yayıldı? İşte Asıl Gerçek? Neler Yaptılar?


Halk Fırkası Nasıl Yurt Geneline Yayıldı? İşte Asıl Gerçek? Neler Yaptılar?
Halk Fırkası Nasıl Yurt Geneline Yayıldı?
İşte Asıl Gerçek? Neler Yaptılar?
Halk Fırkası Nasıl Yurt Geneline Yayıldı? İşte Asıl Gerçek? Neler Yaptılar?

 *Evet arkadaşlar bugün sizlerle halk fırkası hakkında insanların pek bilmediği bir gerçek ile karşınızdayız. Yeni bir parti üstelik Türkiyenin ilk siyasi partisi olan Halk fırkası nasıl oldu da kısa sürede tüm yurtta yayıldı? Yurdun dört bir yanında şubeler açtı? Halk Fırkası bunun nasıl başardı? sorularını merak ediyorsanız işte cevabı.

 *Türkiyede daha siyasi partiler yok iken cemiyetler vardı. Bu cemiyetlerden biride neredeyse ülkede  şubeleri bulunan Anadolu ve Rumeli Mudafaa-i Hukuk cemiyeti idi.

 *İşte Atatürk, Halk fırkasını açar açmaz halk fırkasını tüm yurtta yaymak ve şubeler açmak için Anadolu ve Rumeli Mudafaa-i Hukuk Cemiyetinin tüm şubelerini Halk Fırkasına bağladı böylece artık Halk Fırkası tüm yurt genelinde yayılmış oldu.

 *İşte Halk Fırkasının yeni bir parti olmasına rağmen kısa sürede yurt genelinde yayılmasının başarısı budur.

Kategoriler:

Tarih Notları, Atatürk Dönemi İç Politika Gelişmeleri, II.TBMM Dönemi, Türkiye'deki Partiler, Halk Fırkası, CHP, Halk Fırkası Nasıl Yurt Geneline Yayıldı? İşte Asıl Gerçek? Neler Yaptılar?
Share

0 Comments:

Yorum Gönder