Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Dereotlu Poğaça Tarifim

Hanımlar birçoğumuz yemek yaparken mutfağımızın mis gibi kokmasını, daha yemek pişmeden ay bu akşam sofrada neler var dedirtecek iştah kabartan lezzetler hazırlamayı çok seviyoruz. Böyle leziz yemekler hazırlamak için de hepimizin özel sırları var:) #benimlezzetsirrim, "Teremyağ Gurme Kaymaklı". Kaymak içeriğiyle yemeklerime ekstra lezzet veriyor. Tamam, kabul ediyorum :) yalnızca yemeklerimin değil puf puf poğaçalarımın, kıyır kıyır kurabiyelerimin mutfağımdan çıkan lezzetlerin sırrı:) Bugün sizler için dere otlu poğaça tarifi hazırladım, sırrı içinde :) Siz de sırları merak edilen, kıskanılan lezzetler hazırlamak isteyenlerdenseniz Teremyağ  Facebook ve Instagram sayfasını takipte kalın.  


Dereotlu Poğaça Malzemeleri:
•    3 su bardağı un,
•    1 demet dereotu,
•    2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın),
•    200 gr Teremyağ  Gurme Kaymaklı (oda sıcaklığında),
•    3 çorba kaşığı yoğurt,
•    1 çay kaşığı tuz,
•    1 paket kabartma tozu,
•    2 çorba kaşığı sirke,


Üzeri için:
•    1 yumurta sarısı,
•    Çörekotu,


Dereotlu Poğaça Hazırlanışı;

İlk olarak dereotunun saplarını kesip sadece üst kısımlarını ayırıyoruz. Üst kısımları ince ince küçük kıyıyoruz. 2 su bardağı unu tabağa boşaltıyoruz. Unun ortasına dereotlarını koyuyoruz. Ardından Teremyağ Gurme Kaymaklı yı ekliyoruz. 1 yumurtanın sarısını ayırıp kalan yumurtaları harca ekliyoruz. Harcın üzerine yoğurdu ve tuzu ekliyoruz. Ardından sirke ve kabartma tozunu ekliyoruz. İyice yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 30 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hamurumuzun mayalanmasını sağlıyoruz.

Son olarak; hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayıp açtığımız hamuru yarım ay şeklinde katlıyoruz. Birbirine değen kenarlarını bastırarak yapıştırıyoruz ve yağlanmış tepsimize sıralıyoruz.  Üzerlerine yumurtamızı ve çörek otunu ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye veriyoruz. Üzerleri iyice kızaran poğaçalarımızı fırından çıkartıp soğuduktan sonra servis yapabiliriz. Siz de Teremyağ Gurme Kaymaklı’nın poğaçanıza kattığı  farkı hem poğaçaların daha fazla kabarmasından hem kokusundan hem de enfes lezzetinden fark edeceksiniz.
Afiyet olsun :)

Bu içerik http://lezzettopu.blogspot.com.tr/ tarafından hazırlanmıştır. 

Bir boomads advertorial içeriğidir.
Share

Related Posts:

  • Blogger Oyun Sitesi Blogger tabanlı oyun sitesi gördünüzmü bilmiyorum, varsa da pek nadirdir diye düşünüyorum, uzun uğraşlar sonunda bloggerdan yaptığım oyun sitesini sizlere tanıtmak istedim, blogger üzerinden alan adını satın aldığım www.oyun0… Read More
  • Resimlerinize Efekt-Animasyon Ekleyin (5 Farklı Efekt)Bloggerde artık nerdeyse yapamıyacağınız şey yok, uçsuz bucaksız bir web dünyası, yeter ki kafayı biraz çalıştırıp neyaptığının farkında olup amaca giden yolda doğru araçları seçebielim.Bugünde size resimlerinize efekt kataca… Read More
  • Adana Seyhan Satılık Daireler Teknoloji ile birlikte bütün hayatımızda köklü değişiklikler yaşadık ve bugün geldiğimiz noktada bir elli yıl öncesine göre birçok iş ve sosyal aktiviteyi çok farklı şekillerde icra eder hale geldik. Tabi bunun olmasında inte… Read More
  • Blogger Yatay Menu CSS3 ile NavigasyonluDaha önceden yayınladığımız blogger için yatay menüler serisine yenisini ekliyoruz.Eklemesi gayet basit bir o kadar kullanışlı olan CSS3 ile tasarlanmış ve html kodları içerisinde bir kelimelik kodu değiştirerek istediğiniz z… Read More
  • Oyun Sitesi TanıtımıARABA YARIŞIAraba yarışı: Arabaların bir hedefe yâda süreye göre birincilik için yaptıkları yarışmaya verilen genel isimdir. Araba yarışında birinci olabilmek için bazı şeylere dikkat etmekte büyük fayda vardır.Araba yarışınd… Read More

0 Comments:

Yorum Gönder